середа, 22 січня 2014 р.

Перший тиждень

На уроці фізики ми розпочали працювати над проектом  ""Мирний атом" в Україні". Наша група отримала завдання - дослідити питання  "Атомна енергія:- найдорожча чи найдешевша?".Для того, щоб розкрити це питання ми звернулися до інтернет-ресурсів, пішли в бібліотеку, отримали консультацію у вчителя географії.
Ми виявили, сучасна цивілізація немислима без електричної енергії. Вироблення і використання електрики збільшується з кожним роком, але перед людством вже маячить привид майбутнього енергетичного голоду через виснаження родовищ горючих копалин і всі великих екологічних втрат при отриманні електроенергії.
Енергія, що виділяється в ядерних реакціях, в мільйони разів вище, ніж та, яку дають звичайні хімічні реакції (наприклад, реакція горіння), так що теплотворність ядерного палива виявляється незмірно більшою, ніж звичайного палива. Використовувати ядерне паливо для вироблення електроенергії - надзвичайно приваблива ідея.
Переваги атомних електростанцій (АЕС) перед тепловими (ТЕЦ) і гідроелектростанціями (ГЕС) очевидні: немає відходів, газових викидів, немає необхідності вести величезні обсяги будівництва, зводити греблі і ховати родючі землі на дні водосховищ. Мабуть, більш екологічні, ніж АЕС, тільки електростанції, які використовують енергію сонячного випромінювання або вітру.
Але і вітряки, і геліостанціі поки малопотужні і не можуть забезпечити потреби людей у дешевої електроенергії - а ця потреба все швидше зростає.
І все ж доцільність будівництва та експлуатації АЕС часто ставлять під сумнів через шкідливого впливу радіоактивних речовин на навколишнє середовище і людину.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар